Ste že kdaj naleteli na izraz abdominoplastika? Gre za operativno korekcijo trebuha. Večina se zaradi nosečnosti ali velikega nihanja telesne teže srečuje z različnimi nevšečnostmi in posledicami, kot so viseča in odvečna koža na trebuhu, strije, trdovratno nakopičena maščoba okoli trebuha, ohlapne trebušne mišice, izbočen trebuh in izguba tonusa trebušne stene. S pomočjo posega – abdominoplastika popravimo vse zgoraj naštete nepravilnosti in tako se omogoči posameznikom, da ponovno pridobijo raven, napet in čvrst trebuh.

Abdominoplastika je primerna tako za moške kot ženske, ki so v dobri fizični pripravljenosti in si želijo lepšega videza okoli trebuha. Pomeni, da imajo stalno normalno telesno težo in niso prehranjeni. Poznamo jih več vrst, tradicionalna abdominoplastika, mini abdominoplastika in fleur de lis abdominoplastika. Opis posameznih vrst abdominoplastike si lahko preberete na zgornji povezavi. S posvetom in pregledom pri strokovnemu kirurgu, pa lahko ugotovite, kater vrste abdominoplastika bi bila najprimernejša za vas, hkrati se lahko pozanimate kako poteka celoten poseg in kako izgleda okrevanje.

Predno se odločite za poseg je ključnega pomena, da ste obveščeni o celotnem posegu, zdravljenju in tudi morebitnih tveganjih in zapletih, ki lahko pridejo tekom in po posegu. Okrevanje je pogosto povezano z bolečinami in zmernimi oteklinami. Vse skupaj pa se lajša s predpisanimi zdravili proti bolečinam, ki se jih jemlje teden dni ali dva po operaciji. Abdominoplastika je namreč obsežna operacija, ki zahteva dolgotrajno okrevanje. Tudi do šest tednov ni priporočljiva težja dejavnost, ki bi od vas zahtevala prevelik napor.

Mnenje o lastnem telesu močno vpliva na posameznikovo samopodobo in samozavest. Zato je pomembno, da se v svojem telesu počutimo dobro in sprejeto. Zato če se ne počutite dobro v svoji koži in si želite preoblikovanja trebuha, je abdominoplastika pravi poseg za vas. Priporočamo vam, da si izberete strokovnega kirurga, ki bo znal prisluhniti vaši zgodbi in vašim željam ter vas pravilno pripraviti na sam poseg