Večina ki nas je zdajle prebrala tale naslov se je med branjem zagovorila ampak kaj je bistvu ta endodontija? Endodontija je veda, ki preučuje notranjost zoba in zdravljenjem korenin, pulpe ter tkiv v okolici korenine. Je zdravljenje zahtevnejših zob, ki ga opravlja specialist z posebnimi pripomočki, za uspešno in kakovostno zdravljenje. Z endodontijo torej poskušamo ohraniti oziroma preprečiti izdrtje zoba ko pulpa odmre. Po zdravljenju se vnetje v kosti okoli vrška korenine izgine po enem letu pa lahko opazimo uspešnost pregleda.

endodontija

Zobje so zelo pomembni, da na njih pazimo kakor se da, saj jih imamo do konca življenja in nam pomahajo pri hranjenju, govorjenju in dobrem občutku. Prav tako pa lep nasmeh na obrazu pove veliko o človeku in njegovi higieni, prav tako pa lahko pričara na smeh tudi na drugih osebah. Postopek ki ga zajema endodontija je, da zobozdravnik oziroma specialist z pripomočki odstrani dentin in spili koreninski kanal, da se še bolj razširi in očisti. Z antiseptično tekočino nato odstranimo vse bakterije v kanalu, ki jih ne moremo odstraniti mehansko. Drugi del zobne krone zapolnimo z zalivko in nato z rtg posnetkom pogledamo natančnost polnjenja in začasno plombo zamenjamo s trajno. Tako je zob potem pripravljen za protetično delo.

Je pa res, da je endodontija zelo drag postopek zdravljenja zob, saj zahteva posebno opremo, ki je sodobno nadgrajena. Če želite biti brez težav in ne želite več bolečine v zobeh, vam predlagamo, da se odločite za ta poseg pa čeprav boste plačali kakšen evro več, ne boste obžalovali. Pred tem pa se pozanimajte o vseh možnih posledicah, ceni in strokovnjakih, da bo delo narejeno kvalitetno glede na ceno storitve. Več o tem posegu, ki ga imenujemo endodontija, si lahko preberete na spletni strani Doktor1a, ter jih tudi kontaktirajte, če imate kakršna koli vprašanja glede zdravljenja zob s takim procesom.