Implantat je postal zelo priljubljen način za popravljanje in trajno zamenjavo manjkajočih zob. V tem članku povemo, zakaj se odločiti za implantate in kako jih izbrati. Zahvaljujoč sodobni tehnologiji se je povečalo vstavljanje implantatov. Postali so tudi boljši, varnejši in bolj učinkoviti. Čeprav se mnogi odločijo za implantate, vendar ne vedo, kako izbrati kakovostne implantate in dobrega zdravnika za njihovo vstavitev. Če razmišljate o tem, vam bomo podali nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali.

implantat

Implantat ali vsadek mora biti kakovosten, če hočete, da bo trajen in ne boste imeli komplikacij. Ko iščete kakovostne implantate in dobrega zdravnika, je treba raziskati različne vrste implantatov. Implantati so na voljo v različnih oblikah, materialih in velikostih, zato je pomembno, da se seznanite z možnostmi, da lahko izberete ustrezne. Po drugi strani pa je treba preučiti tudi vrste zdravnikov, ki so dostopni za vstavitev implantatov. Nekateri so specializirani za implantatologijo, nekateri pa niso tako vešči in dosledni in jim je zgolj za zaslužek ter da vas čimprej odpravijo. Običajno se s tem zaplete, če ne zdravijo prej vsega, kar vam je povzročilo izgubo zob.

Ne glede na to, ali se odločite za implantatologa ali zobozdravnika, je treba preučiti vsakega zdravnika in njegovo zgodovino, da boste gotovi, da je dovolj kvalificiran za opravljanje zobnih posegov. Ko ste seznanjeni z najboljšimi možnostmi za vsaditev in zdravnika, je treba preučiti tudi stroške. Implantati so pogosto precej dragi, zato je pomembno, da poznate stroške, preden se odločite za vstavitev.

Kakovosten implantat je seveda dražji od manj kakovostnega, saj je narejen z drugačno tehnologijo in iz boljšega materiala. Čeprav je mogoče najti poceni implantat, je najbolje, da se izogibate nizkim cenam, saj lahko povzročijo več škode kot koristi. Postopek z dobrim zdravnikom in kakovostnim vsadkom bo morda trajal dlje časa, vendar postopka ne bo treba ponoviti in ne bo vam treba dvakrat plačevati implatov. Zato izberite modro.