Neabrazivno peskanje s suhim ledom je popolnoma suh postopek brez uporabe vode, ki je nadgradnja tradicionalnih tehnologij in nadomesti peskanje, visokotlačno pranje, ter čiščenje s paro. Tehnologijo neobrazivno peskanje s suhim ledom poiščite tukaj. Izvajajo profesionalno čiščenje najobčutljivejših komponent procesne opreme (proizvodne in pakirne linije, elektronike, elektro omar, napeljave, senzorike, kalupov, orodij, mešal…). Ko pride do trdovratnih nečistoč, zažganin ali občutljive elektronike, je čiščenje s suhim ledom najboljša izbira. Neabrazivno peskanje s suhim ledom ne kontaminira okolice, po čiščenju pa je možen takojšen zagon proizvodnje.

 neabrazivno peskanje s suhim ledom

Gre za visoko-tlačni postopek čiščenja, kompriminiran zrak pospešuje delce suhega ledu na nadzvočno hitrost in na ta način delec z visoko kinetično energijo udari ob površino. Površina takoj zamrzne, nečistoča prejme mikrorazpoke, delec suhega ledu pa zaradi udarca ob površino sublimira, kar povzroča mikro-eksplozije, katere izkoristijo zrahljano zvezo nečistoče in to odstrani s površine.

Stroji za suhi led s stisnjenim zrakom izstrelijo pelete ogljikovega dioksida z nadzvočno hitrostjo. Ti peleti, oziroma delci ob udarcu ob površino sublimirajo in odstranijo umazanijo ter nečistoče. Površina tako ostane suha in brezhibno čista, brez sekundarnega odpada. Neabrazivno peskanje s suhim ledom v prehrambni industriji se izvaja s kontrolo kakovosti po ISO 9001. Odstranjevanje površinskih nečistoč, barv ali zaščitnih nanosov. Peskanje z neabrazivnimi mediji, kot so soda bikarbona, plastični peskalni mediji, kot so UREA in melamin za odstranjevanje barve ali nečistoč brez spremembe strukture na površini. S površin lahko čistite različne barve, cink ali nečistoče.

Neabrazivno peskanje s suhim ledom v kemični industriji s odstranjevanjem zaščitnih nanosov, barv in drugih površin nečistoč. Peskanje s neabrazivnimi mediji, kot so soda bikarbona, plastični peskalni mediji (UREA ali melanin) za odstranjevanje barve ali nečistoč brez spremembe strukture hrapavosti na površini. Peskanje s suhim ledom se uporablja tudi v letalski in elektro industriji. Peskanje je okolju prijazna metoda, kjer se ne uporablja nobenih kemikalij.