Če se sprašujete, ali je možna odškodnina za poškodbe pri prometni nesreči, je odgovor pritrdilen. Nekdo, ki se nato pozna, vam mora pomagati, da pri vlogi odškodnine vložite vso potrebno dokumentacijo, da ne pride do zapletov. Ko pa se razprava konča, pa naj bo sodna ali izvensodna, pa dobite povrnejo denarno nadomestilo za vaše muke in za to, ker ste utrpeli same poškodbe. Kolikšna je bo odškodnin je odvisno kar od nekaj faktorjev. Najbolj glavno je to, kakšna in kako dolgotrajna je poškodba, koliko vas je to stalo in kakšne duševne trpljenje vam je to povzročilo.
odškodnina za poškodbe pri prometni nesreči

denarno nadomestilo

Kakšna bo odškodnina za poškodbe pri prometni nesreči predlagate bi skupaj z odvetnikom in ekspertom za poškodbe. Sodnih zasliši priče in pregleda dokumentacijo. Nekatere obravnave se končajo že pri poravnani in mediaciji, druge končajo na sodišču, če se stranki ne sporazumeta. Potem sodišče določi kod ima prav in za koliko. Odvetnik oziroma pravni zastopnik, če ga boste imeli, vam bo svetoval, kaj vložiti, katere dokumente podati in kako reagirati pri obravnavi. Ni nujno, da ste zraven, lahko pošljeta tudi samo pooblaščenca.

V skoraj vseh primerih se odškodnina za poškodbe pri prometni nesreči določi in in prav majhna. Že na začetku vam bo pravnik povedal, kakšno možnost imate, a dobite primer in kakšno, da ne. Potem se odločite sami, kaj storite. Odškodnina za poškodbe pri prometni nesreči so namenjen temu, da si povrnete stroške in izgubo, ki ste jo zaradi nesreče imeli. V večini primerov se povrne vključno z zdramljenjem in izgubljenim časom, ko niste mogli delati. Krivda pa mora biti dokazana, da je nekdo za to, da ste imeli nesrečo tudi res kriv.

Dokaze pa morate izbrati vi. Včasih to naredi tudi tožilec a le v nekaterih primerih, ko obravnava teče na takšen način. Zagovornik bo na podlagi dejstev in dokazov vas zagovarjal ter zahteval pravico v vašem imenu, Če je dober, bo zmagal.