Koliko je takih, ki poznajo prava imena del pri zobozdravniku? Mislim, da jih je zelo malo, prav tako, ko bi kdo slišal besedo ortopan ne bi vedel kaj pomeni. Slikanje zob lahko rečemo na kratko in enostavno. No spet vemo nekaj novega in če nam bo zobozdravnik rekel, da potrebuje ortopan boste vedeli, da se gre za slikanje.  Tukaj se ne gre samo za en zob, ampak za vse zobe, prav tako obzobno kost, sinuse in nosno votlino. Nekaj o tem si lahko preberete na spletni strani LuxDental, kjer je lepo vse opisano.

Slikat zobovje nas je že ogromno moralo urediti. Mogoče smo tudi ortopan slikanje uredili ampak nismo vedeli same prave besede za to. To ni nič novega, to se že kar lep čas izvaja. Prav tako vas bo vaš zobozdravnik napotil kam se morate obrniti in naročiti. Zato so prav namenjene ustanove, kjer opravljajo tako slikanje zobovja. Saj je tudi sama naprava čist drugačna in bolj kvalitetna. Zakaj se zobozdravnik odloči za tako slikanje, je spet lahko tukaj več razlogov. Lahko, da ste izgubili kateri zob ali več, mogoče ste si zlomili krono ali korenino, mogoče boste morali iti na kakšen kirurški poseg. Nič se bat sam ortopan slikanje ne boli, je podobno slikanju, kot ste že navajeni zobovja.

ortopan

Seveda sevanje je tisto, ki je vedno tukaj prisotno, ko se gre za kakšno zdravstveno slikanje. Tukaj ga je zelo malo, tako, da vas ne rabi bit ničesar strah, glede rentgenskih žarkov. Dobite predpasnik, ki ščiti spolovila, da ste res zaščiteni pred malimi žarki. Pri ortopan res se vidi vse kar si zobozdravnik želi. Točno bo vedel kaj se kje v vaši ustni votlini dogaja, vsako malo malenkost. Tako bo lahko odpravil vsako majhno težavo, ki še tudi ni tako vidna. Sedaj veste, kako si imenuje celotno slikanje vašega zobovja, če bo to potrebno.