Osebnostna rast zahteva kar nekaj truda, zato to ni povsem enostaven korak, je pa zagotovo prvi korak k boljšemu in srečnejšemu življenju. Kako začeti delati na osebnostni rasti si lahko preberete v tem članku.

Vsi ljudje – ali pa vsaj večina, da ne bo kdo užaljen – smo narejeni tako, da se spremembam izogibamo tako dolgo, kot se le da. Zakaj bi spreminjali svojo vsakodnevno rutino in se silili v spremembe, če pa nam je stanje tako, kot je, povsem všeč? Spremembe zahtevajo nek premik, neko dejanje in običajno nas od njih odvrača strah pred neznanim, pred neuspehom in strah, da nas bo okolica zavrnila, nas ne bo sprejela. Slovenci se preprosto preveč oziramo na to, kaj bo kdo rekel o nas.

Lahko bi rekli, da se večina ljudi drži kratice FEAR (Forget Everything And Run), a osebnostna rast bo uspešna le, če boste pozabili na beg in se spravili v akcijo – držite se torej kratice FIGHT (Face Everything And Rise). Vi ste tisti, ki morate narediti prvi korak iz cone udobja, sicer vas bo življenje slej ali prej »brcnilo v rit«.

osebnostna rast
Težko je reči, kje, kdaj in kako točno začeti z osebnostno rastjo, velja pa, da prej začnete, bolje je. Razmislite na katerem področju si najbolj želite spremembe, kje vas čakajo največji izzivi in kje si najbolj želite napredovati, nato pa pojdite v akcijo in naredite konkretne spremembe.
Osebnostna rast vam daje priložnost, da se izboljšate, postanete najboljša verzija sebe. Začnete lahko s prebiranjem kakšne knjige o osebnostni rasti, z udeležbo na delavnicah, namenjenih tej temi, a pomembno je, da pridobljeno znanje prenesete tudi v prakso, sicer z vašo osebnostno rastjo ne bo nič. Z delom na osebnostni rasti se lahko soočate sami ali pa prosite za pomoč, kar bo veliko lažje. Zavedajte pa se, da se spremembe ne morejo zgoditi same, temveč ste le vi tisti, ki jih lahko povzročite in udejanjate.