Prvo leto življenja dojenčka je leto nepredstavljivih uspehov in hitrih napredkov.  Danes bomo govorili predvsem o tem, kakšen poganjalec izbrati. Vsi starši (pa tudi stari starši, strici, tete ter vsi posamezniki vpeti v dojenčkovo življenje) namreč z neverjetnim navdušenjem in zanimanjem spremljajo vsak nov gib, novo mimiko obraza ter zvok, ki ga to malo bitje spravi od sebe.  V želji po hitrem gibalnem razvoju tako starši pogosto iščejo nove ideje, kamor zagotovo sodi tudi poganjalec.

 

poganjalec

 

Kaj je poganjalec in kako mi lahko pomaga?

Poganjalci so gibalni pripomočki, ki jih z veseljem uporabljajo prav vsi dojenčki, ki so že okrepili svojo sedečo držo ter dovolj okrepili mišice nog, da se lahko z njimi poganjajo. Poganjalec je tako pripomoček, ki k gibanju spodbuja prav vsakega malčka, hkrati pa ostane del njegovega življenja tudi po tem, ko otrok že hitro samostojno giba naokoli.

Poganjalce lahko na trišču dobite v različnih barvah, oblikah, velikostih, prav tako se razlikujejo v tem, koliko pomoči staršev omogočajo. Bolj kompleksni poganjalci, ki prej kot na navaden poganjalec spominjajo na prave replike motorja, terenskega vozila in podobno, so v primerjavi z enostavnimi nekoliko dražji.

Na voljo so tudi večnamenski poganjalci, ki ga v pravih fazah razvoja, ko otrok samo sedi, potiskate vi sami, kasneje pa postopoma odstranjujete dele, ki omogočajo več vaše pomoči do zadnje faze, ko otrok povsem samostojno poskrbi za svoje gibanje ter potisk poganjalca. Cena takih poganjalcev, kjer v ceni enega dobite dejansko več samostojnih produktov, se zdi v začetku dražja, ko ugotovite vse prednosti, ki jih tak poganjalec nudi, pa lahko dejansko privarčujete veliko več kot, če bi vsakega od teh produktov kupili ločeno. Seveda pa je lahko poganjalec tudi odlično darilo, ki lahko, vsaj na fotografijah, ostane večen spomin malčka (pa tudi njegovih staršev) prav na vas in vaše darilo.