Rehabilitacija je terapija, ki pomaga pacientu, da se po poškodbi ali bolezni zopet vrne v normalno stanje, kot je bil pred boleznijo. Zato je rehabilitacija s strokovnjakom zelo priporočljiva, da se ne naredijo napake in škoda pri tem, da se telo vrne nazaj v normalno stanje delovanja. Te terapije so odlične za vse, ki bi radi spet bili del družbe in življenja, ki so ga imeli prej. Vendar lahko traja, biti je treba potrpežljiv, vztrajen ter dosleden pri vajah, ki jih določi terapevt. Že na začetku po pregledu pa vam pove, koliko časa bo trajalo, da boste zoper prišli nazaj v prvotno stanje.

rehabilitacija

Po brezplačnem pregledu se začne rehabilitacija. Terapevt vas prej pregleda in ugotovi, v kakšnem stanju je bolezen ali vaše telo in koliko lahko napredujete ter v kakšnem času. Terapije so vedno dolgotrajne neglede na to, ali gre za poškodbe ali za bolezni. Pregledal vas bo v celoti in ugotovil tudi vaše navade glede hoje in gibanja ter druge navade. Nekatere stare navade je treba včasih prej odpraviti, preden se začne z novimi navadami in vajami.

Rehabilitacija traja kar nekaj časa, zato mora biti pacient izjemno potrpežljiv. Rezultati se bodo pokazali samo, če se bo pacient držal dogovora s terapevtom in bo vaje delal ter ne bo delal gibov, ki mu škodujejo in na katere ga bo terapevt opozoril. Terapevtova naloga je tudi, da bodri pacienta, mu vlije upanje te voljo do dela, za kar je seveda usposobljen in ne bo odnehal, dokler pacient ne do dosegel rezultatov.

Po zdravljenju je rehabilitacija zelo priporočljiva, ker se človek veliko hitreje vrne v normalno življenje, kot če bi se zdravil potem še sam in ne bi vedel, kaj narediti. Ni dovolj le počakati na rezultate, ampak je treba biti pri svojem zdravljenju izjemno aktiven. Kakovost življenja se vam bo izboljšala do te mere, kot se lahko popravite, kot vam dopuščata telo in leta ter posledice poškodb ali bolezni.