Vedno več se nas odloča za poletne počitnice v naravi, da uživamo, da nismo odvisni od ničesar. Če še ga nimate lahko pogledate na to stran https://camp-ing.si/sotori/, mogoče vam kateri pride prav. To se pravi da kampiramo, nekateri na morju, nekateri v hribih ali mogoče ob jezerih. Najpomembnejša prva oprema za kampiranje je šotor. Saj, kje pa bomo spali, če ne bomo imeli šotora. šotori

Ko izbirate prvi šotor za vaše počitnice v kampu, dobro premislite kakšnega želite. Če sta dva, ne rabite kakšnega velikega, mogoče družinskega. Saj če malo pogledate, vidite da obstajajo šotori po velikosti, glede na osebe. Najboljše je vedno gledat, da vzamete za eno osebo večji šotor. Če sta npr. dva vzemite šotor za tri osebe, saj včasih damo kakšno stvar not v šotor, pa rabimo malo prostora. Če ste družina z otroci, je najboljše, da kupite družinski šotor. Družinski šotori so kar veliki, imajo ogromno prostora, mogoče še včasih preveč za vse, ker se rado zgodi, da imamo na koncu vse razmetano in nič ne najdemo. Kampiranje s šotorom je nekaj najlepšega, ko se odpravljamo na počitnice. Tudi sama kampiram že 11 let z družino in sploh ne bi več zamenjala počitnic s hotelom ali apartmajem. Vseeno, kje kampirate, glavnem da uživate, da ste nekje v naravi.

Ko kupujete šotor, gledajte malo na kvaliteto ter, kot sem omenila na velikost. Če je večji ni nič narobe, da ne bo preveč majhen in ne boste imeli dovolj prostora, bo mogoče večji problem. Šotori imajo tudi vodni stolpec, kar pomeni večji je bolj je vzdržljiv za deževne dni. Lahko nabavite šotor, ki se sestavi v par sekundah, tako tudi sestavi v nekaj minutah. Se dobijo že napihljivi šotori, ki so tudi zelo hitro postavljivi ali šotori, ki vstaviš palice. Ko se enkrat navadiš je vsak šotor hitro postavljen, tako tudi razstavljen.