Strech folije se uporabljajo v podjetjih z industrijskimi produktih kjer je vključen transport in skladiščenje materiali ali izdelkov . Izdelki in material so nato varni in pripravljeni za transport.

na-splosno

Podjetje KAMM TRADE D.O.O se ukvarja z proizvodnjo različnih vrst strech folij in njihovo uporabo za previjanje in zavijanje materiala. Folija se običajno zavija ročno, poznamo pa tudi avtomatske stroje za rezanje in previjanje folije, ki nam prihrani čas in denar ter mora biti skladen z določenimi pravili. Vsak stroj uporablja različno kvalitetno folijo različnih dimenzij. Stroj omogoča hkrati razrez velikih rol v manjše in ožje zavitke folij, istočasno pa opravlja zavijanje in previjanje s folijo. Zvitki folij so lahko izdelane ali razrezane na različne dolžine, širine in velikosti tulcev.

Folije so postale dinamični produkt, ki se širi iz dneva v dan zaradi njihove uporabnosti in praktičnosti. Folije so raztegljive in tanke saj je to okolju bolj prijazno. Zmanjšanje stroškov in odpadnega materiala s katerim uničujemo naše okolje. Folije se lahko narezane tudi po dimenzijah na željo kupca saj se upošteva prilagoditve kupčevega pakirnega procesa. Tiskane folije so svetovni trend folij saj omogočajo tiskanje različnih napisov in logotipov, ki foliji poda namen in uporabnost za točno določene izdelke.

Tehnologija hitro napreduje in s tem tudi večplastnost strech folij, ki sloni na metodi zmanjševanja debelin folij ter hkrati povečevanje števil plasti. Prednosti Nano tehnoloških so v samem postopku zavijanja saj te folije bistveno povečujejo sile kadar pospešujemo in zaviramo. Strojno previjanje in zavijanje in število prednosti pred ročnimi saj s tem omogočamo bistveno nižje stroške materiala z pravilno konfiguracijo stroja. S strojnim ovijanjem povečujemo hitrost in učinkovitost pakiranja. Stroj pa tudi zmanjšuje stroške dela saj lahko nadomesti delo zaposlenih. Ročne folije uporabljajo v podjetjih kjer se lastijo majhna števila palet in materiala ter terensko zavijanje in previjanje sam je ročna folija za takšno vrst dela učinkovitejše.