Tiskanje pogodb, dokumentov, v času dela na daljavo pa tudi vseh drugih materialov, vključno s šolskimi obveznostmi naših najmlajših, sodijo med opravila, ki nam vzamejo čas, predvsem pa tudi finančna sredstva. Ugodne rešitve za tonerje najdete na tej povezavi, kjer si lahko ogledate ponudbo tonerjev za tiskalnik v vašem domu.

Kaj so tonerji?

Prepričani smo, da ste besedo tonerji v preteklosti že slišali, vsi, ki imate laserske tiskalnike nameščene doma (ali pa v službi), pa ste z njimi in njihovo uporabo še toliko bolj seznanjeni. Tonerji so posebne posodice, ki so napolnjene s tonerjem. Toner je zelo fini prah, izdelan iz poliestra, ki je v resnici ena od oblik plastike.

Namen prašne mešanice je uporaba mešanice prahu v že omenjenih posodicah laserskih tiskalnikih in fotokopirnih napravah za tisk besedil, tabel, grafov in slik na papir.

 

tonerji

 

Kdaj zamenjati toner?

Tonerje (pa tudi kartuše) pri tiskalniku zamenjamo intuitivno – ko opazimo, da tiskalnik svojega dela na opravlja več na enak način. Pomanjkanje posameznih barv se lahko izraža v obliki neustreznih obarvanj vaših natiskanih izdelkov, pojavijo se lahko črte (te so sicer lahko povezane tudi z glavo tiskalnika), posamezne črke lahko manjkajo in podobno.

Izbira tonerjev in kako privarčevati?

Tonerji so lahko črni ali barvni, pri nakupu izberete tiste, ki ustrezajo vašim potrebam. Pri izbiri bodite pozorni na različne ugodnosti, kamor sodijo kompleti vseh barv, ki so finančno ugodnejši od posameznih barvnih tonerjev.

Če želite dodatno privarčevati, pa se pri izbiri tonerjev proizvajalca vašega tiskalnika, odločite za izbiro XL ali celo XXL tonerjev. Zakaj? Ker vam tak toner ponudi bistveno več – v njem je večja mešanica prahu za tisk, zato boste z vsebino enega tonerja natisnili več strani. Podobno kot v trgovini z živili pa velja tudi tukaj – večja kapaciteta je povezana s skupno nižjo ceno (tako za majhno razliko v ceni, dobite bistveno več).