Vsem ni ali ne bi bilo vseeno, če bi izgubili ali ste izgubili  samo en zob ali celo več zobov. Takrat se začne skrivanje nasmeha v javnosti, saj je zagotovo vsakega sram pokazati nasmeh, če nimamo vseh zobov. Še posebej je problem pri tistih sprednjih, saj se tisti najprej opazijo. V takšnih primerih še kako prav pridejo zobni vsadki. Več o njih pa si lahko preberete na: www.kirurgija-debevc.si/zobni-vsadki.

zobni vsadki

Zobni vsadki so namenjeni nadomeščanju izgubljenih zob. V bistvu se vsadki uporabljajo že kar dolgo, dan danes pa so vedno bolj priljubljeni. Se pa vstavijo v čeljustno kost in pa ne povzročajo alergijskih reakcij, tako da vas to ne rabi skrbeti, če se odločite za vsaditev zobnega vsadka. Kot pri vsakem kirurškem posegu, so tudi pri tem lahko kakšni zapleti, o vsem tem pa ste pred posegom tudi obveščeni. Tako, da se potem lahko lažje odločite če sploh hočete zobni vsadek. Zobni vsadki lahko imajo enako življenjsko dobo, kot zobje, seveda ob dobri zobni higieni. Nikoli ne smemo pozabiti na zobno higieno. Lahko vas tudi zavrnejo za zobni vsadek, če že pred posegom ugotovijo da vaša zobna higiena ni najboljša. Kot si pa lahko mislim pa si nihče ne želi zavrnitve.

Zobni vsadki so lahko dragi, saj je v bistvu cena odvisna od količine zobnih vsadkov. Potem pa je še višina cene odvisna od materiala zobnega vsadka. Ta dva razloga vplivata na ceno. Si pa kar nekaj ljudi hodi tudi po zobne vsadke na Hrvaško, kjer so nekoliko cenejši. Odločitev ali si jih boste naredili tu ali v tujini je samo vaša. Če pa si želite kvalitetnih zobnih vsadkov pa jih lahko vstavijo na Oralni in Maksilofacialni kirurgiji Debevc. Ponujajo tudi plačilo na obroke, če ne morete plačati vse v enkratnem znesku. Cenik pa lahko najdete na njihovi spletni strani.

Ne skrivajte svojega nasmeha in si vstavite zobni vsadek.