Zobozdravnik

Vsi vemo, da je redna ustna higiena pomembna. Ampak zraven tega pa je za zdrave zobe potrebno redno obiskovati tudi zobozdravnika. Je pa tudi res, da nas ima veliko strah pred zobozdravnikom. Ampak zobozdravnik bo se samo potrudil, da boste imeli lepe in čiste zobe in, da ne boste izgubili kakšnega prehitro.

zobozdravnik

Zobozdravnik pa ne skrbi samo za zdravo zobovja, ampak v bistvu za celotno ustno votlino. Tako skrbi na primer za zdrave dlesni in tudi jezik. Ja, včasih so zdravili samo zobe, ampak čas gre naprej in tako tudi zobozdravstvo. Redna ustna higiena doma oziroma vsakodnevno ščetkanje zob bo zraven obiska zobozdravnika tudi vplivalo na zdrave zobe. Zraven zobne ščetke je pomembno, da uporabljamo tudi zobno nitko. Tako bodo spravili ven vso umazanijo, ki jo s ščetko nismo.

Mogoče se sprašujete koliko krat bi naj obiskali zobozdravnika. Le tega morate obiskati enkrat letno,  ta pregled je v sklopu zdravstvenega zavarovanja. Ker če ste odrasli in ga obiščete večkrat je potem vsak pregled za plačati, razen prvega. Pri otrocih je pa zobozdravnik oziroma pregled pri njem vedno brezplačen. Si pa seveda vsak želi dobrega oziroma kar odličnega zobozdravnika, ki bo svojo nalogo opravil kar se da odlično. Če hočete prav to pa vam priporočam zobno ambulanto Clarus. Tukaj so res odlični zobozdravniki, ki se bodo zelo potrudili. Le obiščite jih in se prepričajte.

Zobozdravnik za veliko večino predstavlja nek strah. Mogoče ta strah izvira iz otroštva, ko so nam izpulili kakšen zob. Je pa zobozdravnik pomemben, ker le tako bomo imeli zdrave zobe in tudi zdravo ustno votlino. Obiščite ga vsaj enkrat letno, zraven pa ne pozabite na redno ustno higieno. Le tako boste ohranili vse zobe in jih ne boste izgubili prehitro. Mislim pa, da si nihče ne želi prehitrega izgubljanja zob. Obiščite zobozdravnika še danes.