Danes je ob gosti poseljenosti vedno več objektov priklopljenih na javno kanalizacijsko omrežje, katerega namen je zmanjšanja vpliva odpadnih vod na okolje. Na odročnih kraj in težje dostopnih mesti, kjer pa možnosti na priklop javnega kanalizacijskega omrežja ni, se lahko odločamo za nakup in ureditev čistilne naprave.

V ponudbi na https://2pr.si/sl/cistilna_naprava/ imamo različne čistilne naprave od betonskih čistilnih naprav do plastičnih, izbira čistilne naprave je odvisna od terena in mehanskih vplivov okolja na njo, prav tako pa seveda od potreb gospodinjstva. Čistilne naprave so primerne tako za mala kot velika gospodinjstva, kot tudi poslovne objekte, prav tako pa tudi za vaše vikend kapacitete.

čistilne naprave

Čistilne naprave delujejo na sledeči način:

  • VHODNI DEL – usedalni del
  • OKSIDACIJA – je proces prečiščevanja organskih odpadkov z dodajanjem kisika
  • AREACIJA – difuzija zraka
  • SEDIMENTACIJA – usedanje trdih delcev
  • POVRATNI VOD – višek aktivnega blata se vrača v usedalnik

Potrebno se je zavedati, da imamo s svojim življenjem vpliv tudi na okolje s pomočjo čistilne naprave se ta vpliv nekoliko zmanjša, še vseeno pa je dokaj velik če pogledamo poseljenost določenih področij. Čistilne naprave nam dajejo možnost ekološkega načina življenja skladno z našo naravo, saj je ona tiska ki nas na drugi strani tudi hrani, nemalo kdo nima tega zavedanja se pa vse smernice delovanja in poslovanja tudi velikih podjetij nagiba k ozaveščenemu načinu življenja. Pri nakupu ekološke naprave si vzemimo dovolj časa da bomo razumeli njeno delovanja, kaj lahko sami naredimo k izboljšanju le tega in kako lahko z svojim načinom življenja pomagamo naravi. Ekološke naprave so sigurno odločitev v pravi smeri , vsekakor pa je potrebno upoštevati tudi dejstva kaj vse ne sodi v odtok in se v čistilni napravi ne sme znajti, govorimo o raznih v vodi ne topnih stvareh. Pri nakupu ekološke naprave se poslužimo celostni podpori prodajalca od tehnične podore, do dostave in montaže čistilne naprave.