Implantati so zobni vsadki iz posebnih materialov, ki so posebej narejeni za vsaditev v brezzobo kost. Namenjeni so ljudem, ki bi radi spet imeli zobe zaradi izgleda pa tudi zaradi zdravja, saj je žvečenje hrane eden pomembnejših dejavnikov zdravja pri človeku. Človek namreč hrano prebavlja že v ustih. Zobni implantati so na trgu različnih kakovosti in zato tudi različnih cen. Cenejši kot so, manj so kakovosti. Bolj, kot so cenovno dragi, tudi do štirikrat, iz boljših materialov so narejeni in z drugačnimi postopki. To pa pomeni, da lahko pacient izgubi zelo veliko, če pri implantatih varčuje in si ne privošči najboljših.

implantati

Na slovenskem trgu so največkrat prisotni kakovostni implantati, kot tudi kakovostno zdravljenje, kar ima za posledico višje cene. Ko skrbimo za lastno zdravje pa je to lahko najcenejše, kar smo si privoščili preprosto za to, ker kakovostno zdravljenje z vsadki pomeni dolgoročno, da bodo taka usta imela še dolgo zdrave vsadke in zobe. Kakovostni kirurgi najprej pozdravijo vse, kar je potrebno, na primer paradentoze ali kaj drugega, kar je lahko povzročilo brezzobost. Ne preskakujejo postopkov, ne hitijo, da bi čimprej zaključili ampak se res posvetijo vsakemu pacientu posebej. Pacientu se bodo implantati dobro vrasli v kost brez vnetij in dodatnih komplikacij, brez da bi bilo implantate treba še enkrat odstranjevati ter na novo nameščati.

Kaj se zgodi, če je pacient odšel v tujino namestit implatat, ki je mnogo cenejši in so kirurgi preskočili določene nujne postopke pri zdravljenju? Ko se vrne nazaj, bo najprej začutil bolečine in posledice slabega ravnanja neodgovornih kirurgov. Če kost in tkiva niso bila zdrava ter prehodno zdravljena, se bo razširilo vnetje. Nekakovostni implantati se ne bodo vrasli v kost in jih bo kirurg moral odstraniti. Zdravljenje se bo tako zelo podaljšalo, nastale bodo bolečine in bistveno višji stroški dodatnega odpravljanja posledic slabega zdravljenja, kot b bi bilo, če bi se pacient takoj odločil za kakovostno zdravljenje in kakovosten implantat.