Kako poteka suho ščetkanje kože

Ste že kdaj slišali za suho ščetkanje kože in ali ste že bili na kakšnem tretmaju? Suho ščetkanje kože izvajajo kozmetičarke v kozmetičnih salonih in spada pod nego telesa. Suho ščetkanje kože je odličen način za zmanjševanje celulita ali tako imenovane pomarančne kože, ki jo vse ženske sovražijo. Je odličen tretma v spomladanskem času, ko pripravljamo telo na morje in več gole kože. Prav tako je to odlično čiščenje kože vseh umazanij. Skozi stoletja so suho ščetkanje kože kar precej uporabljali in tudi do zdaj se je ta tretma za nego telesa ohranil. Vsi poskrbimo za vidni del-to je obraz, na telo pa dostikrat kar pozabimo in nas na to opomni poletje ki prihaja.

suho ščetkanje kože

Vsakodnevno suho ščetkanje kože, bo vašo kožo naredilo lepšo in bolj gladko, prav tako pa jo boste vsakodnevno očistili nečistoč. To lahko storite vsak dan pri tuširanju. Za suho ščetkanje kože uporabite krtačo z mehkimi naravnimi ščetinami in s krožnimi gibi masirajte telo. Ščetkanje bo spodbudilo cirkulacijo, za to lahko pričakujete da boste po tretmaju imeli rdečico na koži. Bodite nežni in suho ščetkanje kože opravite preden se zmočite pod tušem.

Šele ko boste opravili s ščetkanjem se temeljito stuširajte saj boste s tem odstranili vse nečistoče in odmrle celice kože. Izogibajte se predelom, kjer imate rane, opekline ali izpuščaje. Če imate težave s prebavo, se ščetkajte po trebuhu v smeri urinega kazalca, saj ščetkanje pripomore k vaši prebavi. Vsekakor je suho ščetkanje kože še kako dobrodošlo in vzame vam samo par minutk dnevno, za vašo kožo pa bo to veliko pripomoglo. Po prhanju na kožo nanesete hranljivo kremo ali olje v primeru suhe kože in že po parih dneh bo vaša koža svilena in bolj napeta. Ščetkanje je eden izmed najbolj enostavnih postopkov ,ki poskrbi za lep videz vaše kože in vse kar potrebujete je krtača in 5 minut časa.