Masaža je metoda, ki vas pomiri in sprosti. Naročite pa se tukaj http://www.masaza-igorhocevar.si/. Pri masažni terapiji usposobljen, certificiran maser manipulira z mehkimi tkivi vašega telesa, z mišicami, vezivnim tkivom, kitami, vezmi in kožo. Masažni terapevt uporablja različne stopnje pritiska in gibanja. Masaža se na splošno šteje za del integrativne medicine. Razni centri ga vse pogosteje ponujajo kot zdravljenje ob standardnem zdravljenju. Lahko se uporablja za širok spekter zdravstvenih stanj.

 masaža

Študije o koristih masaže so pokazale, da masaža lahko pomaga zmanjšati stres, bolečino in mišično napetost in poveča sproščenost in izboljša delovanje imunskega sistema. Masaža se je v zgodovini človeštva izvajala v skoraj vseh kulturah, a poleg tega, da je izjemno sproščujoča, se verjetno sprašujete, kaj se pravzaprav dogaja z vašim telesom. Manipulira se z mehkimi tkivi in mišicami v telesu, kar krepi vaše fizično in duševno zdravje.

Švedska masaža naj bo na vrhu vašega seznama, če iščete način za sprostitev ali če želite izkusiti svoj prvi tretma. Običajno bo terapevt uporabljal pet tehnik: božanje in drsenje, gnetenje, drgnjenje, tapkanje ali udarjanje in vibracije. Če želite zmanjšati napetost ali trpite za anksioznostjo, potem se vsekakor odločite za švedsko masažo. Odlična je tudi pri težavah s krvnim obtokom. Športna masaža je, kot bi pričakovali, odlična za športnike ali vse, ki imajo fizično zahteven življenjski slog. Poudarek je na vplivu športnih aktivnosti na vaše sklepe, mišične skupine, kite, vezi in mehka tkiva.

Če želite zagotoviti, da bo terapevt res dosegel cilj, lahko pričakujete, da boste dobili prilagojen načrt. Pri športni masaži je vključenih veliko različnih gibov, vključno s švedsko masažo, božanjem, gnetenjem, stiskanjem, trenjem, udarjanjem, vibracijami, drsenjem, raztezanjem, udarci in sprožilnimi točkami. Končni cilj športne masaže je izboljšati športno zmogljivost. Vendar je ne izključite, če niste športna oseba!

Shiatsu masažo lahko zasledimo vse do starodavne Japonske in pomeni “pritisk s prsti”. Vendar bodite pripravljeni na veliko več, saj lahko vaš terapevt uporablja svoje členke, komolce, stopala in kolena. Zamisel o pretoku energije, znanem tudi kot Ki ali Qi, je tukaj osnovno načelo. Prepustite s sprostitvi in užitku.