Že poznate rolo zavese in ali jih uporabljate? Rolo zavese so odlična idej, če se želite skriti pred radovednimi sosedi, hkrati pa ohranjati čudovit izgled vašega doma. Rolo zavese si lahko ogledate in po želji naročite na spletni povezavi https://www.zavese-dasa.si/gubani-rolo/. Dogovorite se lahko za individualno izdelavo, se pravi točno po meri in seveda tudi točno po vašem okusu. Povedali boste kaj vam je všeč, kakšne barve se vam dopadejo in glede na vaše pohištvo izbrali primerne rolo zavese, ki se bodo skladale z vašo notranjostjo.

rolo zavese

Zakaj so tako posebne tovrstne zavese, če pa so ravno tako narejene iz blaga kot vse ostale zavese. Prednost je ta, da lahko po potrebi dvignete rolete, na primer na polovico okna ali pa celotno. Namreč rolo zavese se pospravljajo vertikalno in se tako lahko izognete sončnim žarkom, da na polovico okna priprete zavese. In še vedno skozi zaveso pronica svetloba, da ne naredimo popolne teme, kot to storimo z žaluzijami ali roletami. Če primerjamo z običajnimi zavesami, ki se odkrivajo horizontalno, se ne moremo izogniti sončnim žarkom. Ali imamo popolnoma zakrite ali pa jih odkrijemo čez celotno okno.

Rolo zavese se bolj primerne za okna, niso pa primerne za balkonska vrata, tam raje izberite kakšno drugo možnost. Medtem ko za navadna okna so odlične takšne zavese, ker kot omenjeno jih lahko zložimo le do polovice okna in zaradi blaga, še vedno prehaja šibka svetloba, medtem ko z navadnimi roletami svetlobo ubijemo. Rolo zavese so elegantne a hkrati preproste in jih lahko v vsak stil doma vključimo. Bodisi v elegantno stanovanje ali v bolj domače in razigrano stanovanje. Otroci bodo oboževali roko zavese. Pri njih izberite otroške motive za popestritev sobice in prepričana sem, da bodo navdušeni. Motive in vzorce pa lahko kasneje spreminjate in prilagajate videzu sobe. Izberite takšne zavese in vam ne bo žal.