Okolje je danes zelo onesnaženo, to se sigurno vsi zavedamo. Zato vsi tisti, ki živite v mestu, bi mogoče lahko začeli razmišljat, kako se po mestu prevažat. Vemo, da je naj lažje se vsesat v avto in gremo v trgovino, pa čeprav je samo par minut do trgovine. Nekateri gredo na kolo, mogoče nekateri gredo peš. Je pa še ena možnost, ki je okolju prijazen, to je električni skuter. Nekaj o njem si lahko tudi preberete na tej strani https://www.nadlani.si/multimedija/elektricni-skuter/

električni skuter

Zelo zanimivi električni skuterji so zelo priporočljivi za kakšne manjše razdalje, mogoče v mestu, tako tudi kje na vasi. So zelo okolju prijazni, tihi ter za vse starosti. No, za otroke vemo da niso, da za skuter moraš tudi imeti vozniško dovoljenje. Ker že samo ime pove električni, se ti skuterji polnijo na elektriko. To pomeni, da ima skuter polnilno baterijo, ki jo lahko brez problema čez noč napolnite, je pa že napolnjena od 3 do 8 ur. Seveda vse je odvisno kakšen model imate oziroma kakšno moč ima vaš električni skuter. Tako je tudi odvisno koliko kilometrov lahko z eno polno baterijo naredite, to je od 50 pa vse do 180 kilometrov. Ne rabite se bat, da se vam bi kje baterija do konca izpraznila, ker danes je že ogromno teh postaj, kjer lahko napolnimo brez plačno baterije.

Električni skuter je zelo primeren za kratke vožnje po mestu, da ne onesnažujemo okolja. Morate pa vedet, da tudi električni skuter rabi registracijo ter zavarovanje. Poleg tega pa moramo bit primerno opremljeni, to je čelada. Ne dosežejo velike hitrosti, zato so nekako zelo varni po mestu, poleg tega se lahko gneči hitro umaknemo in pridemo hitreje do cilja, kot z avtom. Če vam je kaj do okolja, poglejte malo po trgovinah, mogoče si zamislite kakšen skuter in to na elektriko.