Eko sklad je nepovratna subvencija države za gradnjo hiše, ki ima nizko porabo energije in bo grajena v skladu s predpisi ter normativi in strogimi merili, ki jih predpisuje Eko sklad. Pomembno je, da oddate vlogo za subvencijo še preden začnete z gradnjo hiše, imeti pa morate že pravnomočno gradbeno dovoljenje. Preberite si več o eko skladu na tej povezavi. V letošnjem letu je še dovolj denarja za subvencije, je pa potrebno kar pohiteti, ker je povpraševanje veliko.

 

Eko sklad ima več vrst subvencij, lahko jo pridobite zato, ker je hiša varčna, za fasado, za leseno zunanje pohištvo in še za solarno pridobivanje elektrike iz obnovljivih virov energije, največ je možno pridobiti do 21 tisočakov Evrov, kar je res odlična subvencija nepovratnih sredstev in gotovo pomaga vsakemu bodočemu lastniku hiše, dvojčka ali vrstne hiše.

Kako izkoristiti Eko sklad? Največ informacij dobite na spletni strani Eko sklada, torej na državnem portalu, zelo pa pomagajo tudi strokovnjaki, ki prodajajo nizko energijske in montažne hiše ter pohištvo, ki imajo večletne izkušnje s pridobivanjem nepovratnih sredstev. Pomagali vam bodo, da boste pravilno in pravočasno izpolnili obrazce ter jih poslali na Eko sklad, ki bo potem odločil koliko nepovratnih sredstev lahko dobite.

Lansko leto so lastniki hiš v povprečju pridobili okoli 14 tisočakov, največja subvencija pa je bila 20 tisočakov. Srečni lastniki bodočih hiš bodo tako iz Eko sklada dobili denar za investicijo v hišo in tega denarja jim ne bo treba vračati, hkrati pa bodo živeli v čudovitih, modernih nizko energijskih ekoloških stavbah.

Splača se slediti modernemu ekološkemu trendu ne samo zaradi subvencij, ki pomagajo pri izgradnji novega doma, ampak tudi zaradi lastnega zdravja in zdravja otrok, vseh prebivalcev teh zdravih bivališč, ki hkrati ohranjajo tudi naše okolje čisto in zdravo. Čeprav je denarja dovolj, kot pravijo na skladu, je dobro pohiteti, saj ne veste, koliko ljudi bo oddalo vloge.