Vrtne kosilnice so zelo različne. Izberete lahko akumulatorsko, električno ali bencinsko vrtno kosilnico za svoj vrt, odvisno je, katera vam bolj ustreza, kako velik vrti imate in kaj je tisto, kar podpirate. Akumulatorske robotske vrtne kosilnice so trenutno najbolj popularne, ker delajo povsem brez vas. Samo nastavite jih, kdaj in kako naj kosijo in se vklopijo same, polnijo se same ter se tudi izklopijo, ko je konec košnje. Kosijo neglede na vreme, podnevi ali ponoči, ker imajo luči, zaradi katerih dobesedno vidijo in se izognejo oviram. Njihova največja prednost pred drugimi kosilnicami je ta, da dejalo same.

vrtne kosilnice

Robotske vrtne kosilnice vam olajšajo delo in vas razbremenijo časovno, da lahko se posvetite drugemu delu namesto da vsak teden kosite travo, kar je lahko dolgočasno delo, ki vam jemlje dragoceni čas za družino ali za vaše hobije in delo. So zelo tihe, ker dejalo na elektriko in so zaradi tega tudi izjemno varčne ter ekološko sprejemljive, saj delujejo na najbolj čisto energijo, ki jo lahko najdete na tem planetu. Vsak investicija v robotske električne oziroma akumulatorske vrtne kosilnice, je zadetek v polno. So tudi edine kosilnice, ki lahko pokosijo tudi pod grmovjem.

Električne vrtne kosilnice, ki so večje in jih morate voditi vi, so močnejše in lahko nabavite tako, kot jo potrebujete za svoj vrt. Glejte na moč motorja. Niso samohodne, vendar so zelo udobne za košnjo, ker ko jih upravljate in peljete, se držite pokončno, kar pozitivno vpliva na vas in vaše zdravje. Nekatere os narejen tako, da posebej dobro kosijo ob robovih. Ker niso hrupne, so zelo primerne za urbana naselja. Izberete pa lahko tudi akumulatorske. Ki so bolj gibljive.

Bencinska kosilnica je bolj hrupna, vendar močnejša in zdrži dolgo časa z enim polnjenjem bencina in olja, zato je primerna za velike površine. Zavedati se je treba, da je neprijetnega vonja in da pušča naftne derivate na tleh vaše parcele, ker ni zanemarljivo.